Mopoauton tilalle nopeudenrajoittimella varustettu normaali auto

Mopoauton tilalle nopeudenrajoittimella varustettu normaali auto

 

Kirjoitin neljä vuotta sitten SK:n mielipidepalstalla tällä otsikolla kirjoituksen, jossa ehdotin asiaa. Vaalien jälkeen olin yhteydessä liikenneministeri Merja Kyllöseen, jolle esitin kyseistä muutosta. Myöhemmin sain häneltä kuulla, että ehdotukseni on EU-lainsäädännön vastainen virkamiesten tulkinnan mukaan. Jatkoin kuitenkin asian esittämistä mm. eduskunnan liikennevaliokunnan jäsenille. Vaikka lähes kaikki, joiden kanssa olen asiasta keskustellut pitävät ehdotusta hyvänä, ei asia ole edennyt.

Olinkin iloisesti yllättynyt luettuani nykyisen liikenneministeri Risikon haastattelun, missä hän kertoi asian olevan jonkinlaisessa harkinnassa ministeriössä. Hyvä näin.

Porilaisten autokoulujen ministerille ehdottama mopoauton ajo-opetuksen lisääminen on myös kannatettavaa, kunhan vastaavasti mopoautokortti vähentää varsinaisen ajokortin saamiseksi vaadittavaa opetusta.

Keskusta on vaaliohjelmassaan ehdottanut erilaisia kokeiluja toteutettaviksi uudistusten ensi vaiheena.  Ehdotukseni onkin esittää kokeilua, jossa nopeudenrajoittimella varustettua normaalia autoa saisi ajaa mopokortilla, jos on suorittanut riittävän ajoharjoittelun. Kokeilualue voisi olla Satakunta, missä mopoautojen määrä on maan suurimpia. Muissa maissa, mm.USA:n joissain osavaltioissa, rajoitetun ajo-oikeuden voi saada jo 14-vuotiaana. Kokemukset ovat hyviä. Mahdollista ristiriitaa EU:n säädösten kanssa ei pidä kavahtaa asioissa, joiden vaikutus ei ulotu Suomen ulkopuolelle.

 

Juha Korkeaoja

kansanedustajaehdokas kesk.

 

Julkaistu Satakunnan Kansan mielipidesivulla helmikuussa 2015