Vapaaehtoistyö voimavarana

Vapaaehtoistyö voimavarana

 

Suomalaisen yhteiskunnan suuri voimavara on vapaaehtoistyö. On laskettu, että sijoitus vapaehtoisatyöhön antaa kuusinkertaisen tuoton verrattuna siihen, että palvelut ostettaisiin tai tuotettaisiin palkatulla henkilöstöllä.

Vapaaehtoistoiminta urheilun, kulttuurin ja sosiaalisektorin järjestöissä tuottaa korvaamatonta hyvää kansalaisille. Suurten ikäluokkien siirtyminen eläkkeelle on antanut monelle kokemäkeläisellekin yhdistykselle uusia toimijoita ja lisää puhtia. Vapaaehtoistyö yhdistää eri sukupolvia ja sosiaaliryhmiä.

Itse olen  mukana vapaaehtoistoiminnassa paikallisella tasolla Korkeaojan Vapaa-ajan kerhossa ja Satasoitto-yhdistyksessä. Valtakunnallisella tasolla olen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen puheenjohtaja.

Olen sitä mieltä, että julkisen vallan kannattaa erityisesti taloudellisesti vaikeina aikoina satsata vapaaehtoistoimintaan; siellä euro tuottaa parhaiten.